Omgeving vakantievilla Borgo La Casa Toscane – Toeristische Tips

De directe omgeving van Borgo “La Casa” in Casentino (Toscane) bestaat uit een prachtige natuur, met name de bossen van Pratomagno, het Nationaal Park Casentino, en de historische plaatsen Poppi, Bibbien, Arezzo en Florence. Daarnaast zijn de kloosters van La Verna en Camaldoli bekende trekpleisters.

De Casentino vallei is rijk aan geschiedenis, kunst, lekker eten en outdoor activiteiten in het nationaal park. Deze geïsoleerde vallei ligt ca 50 km ten oosten van Florence en biedt volop mogelijkheden voor bezoekers van alle leeftijden om kastelen te bezoeken, te wandelen door eeuwenoude bossen, het bezoeken van een proeverij.

Enkele van bezienswaardigheden zijn: de kastelen van Poppi, Romena en Porciano, de Franciscaanse heiligdom van La Verna, het klooster van Camaldoli, de dierentuin in Poppi en de kleine steden van Stia, Pratovecchio en Castel San Niccolò.

Kortom, ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Toscane, zowel voor jong als oud.

Casentino Vallei

De Casentino is de vallei in de Italiaanse regio Toscane waar de bovenloop van de Arno doorstroomt. De vallei heeft een ovale vorm met een lengte van circa 60 km, een maximale breedte van circa 30 km. De vallei wordt afgesloten door de 1.654 m hoge Monte Falterona op de flanken waarvan de Arno ontspringt. De toegang tot de vallei is de plaats Subbiano waarna de vallei openvalt.

Leuke plaatsen om te bezoeken in de Casentino Vallei zijn Capolona, Subbiano, Castel Focognano, Bibbiena, Poppi, Chiusi della Verna, Pratovecchio en Stia.

De Casentino is een van de omvangrijkste valleien die samen de Italiaanse provincie Arezzo vormen. De provinciehoofdstad Arezzo ligt op de plaats waar de vallei Casentino overgaat in de valleien Valdarno en Val di Chiana, verder stroomafwaarts langs de Arno.