La vita è bella in Arezzo

 Op 45 minuten rijden van Borgo La Casa ligt Arezzo. Een stad met ongeveer 100.000 inwoners en bekend staat om zijn historische centrum en zijn handel in antiek en juwelen. Deze stad is makkelijk te bereiken met de trein of auto. Vanaf de Petri parkeerplaats ook bereikbaar met de roltrap.

De oscar winnende film van Roberto Benigni ‘La vita è bella’ is grotendeels opgenomen in de historische binnenstad van Arezzo. Een van de meest bekende fragmenten uit de film is de scène waarin Benigni over het prachtige Piazza Grande fiets en zijn toekomstige echtgenote bijna aanrijdt, en roept ‘Buongiorno principessa!’ Maar ook het Caffè dei Constanti en de trappen van de Duomo zijn duidelijk herkenbaar uit de film. Bij de lokale VVV is een folder verkrijgbaar met de plekken uit de film en overal in de stad vind je foto’s met verschillende filmscènes die precies op die plek zijn opgenomen.

Wat je niet mag missen

Piazza Grande – het centrale plein van de stad met het stadshuis en de kleine straatjes eromheen.

Antiekmarkt – Elke eerste weekend van de maand is de grootste antiekmarkt van Italië in Arezzo. Meer dan 500 kraamhouders verkopen daar een uiteenlopend aanbod van meubels, kunst, boeken, en juwelen.

La Giostra del Saracino –  Twee keer per jaar, op de voorlaatste zaterdag van juni en de eerste zondag van september is Arezzo het décor voor La Giostra. Een festijn dat uit de middeleeuwen stamt en ridders te paard het memorabel steekspel uitvoeren. Kaarten zijn verkrijgbaar voor staan- en tribuneplaatsen bij het Teatro Comunale Pietro Aretino, Via Bicchieraia 32.

Huis van kunsenaar Vasari – Vasari heeft een groot aantal fresco’s en schilderijen gemaakt. Zijn huis en werkplaats zijn opengesteld voor het publiek.

Cattedrale di San Donato – de Duomo van Arezzo ligt op de top van de heuvel waarop en omheen de stad is gebouwd.

Basilicata di San Francesco – hier hangen de beroemde fresco’s van Piero della Francesca die de legende van het ware kruis verbeelden.

Boetieks – Arezzo heeft een verscheidenheid aan winkels van kleine boetieks tot de grote bekende merken.

Culinair – Enkele aanraders zijn Antica Osteria l’Agania, Punto Gelato, Caffè dei Costanti, Buca di San Francesco, Piadineria La tua Piadina

Bezok Arezzo, historisch centrum
La vita è bella in Arezzo, antiekmarkt
Bezoek Arezzo