Wandel- en fietspad langs de Arno rivier

De Arno rivier stroomt vanaf de berg Falterona nabij de stad Arezzo door de Casentino vallei naar Florence en mondt bij Tirrenia (ten westen van de stad Pisa) uit in Ligurische Zee. Het is de langste rivier in Toscane.

Enkele jaren geleden is het initiatief genomen om langs de rivier een wandel- en fietspad aan te leggen (Ciclopista dell’ Arno-Sentiero). Daarnaast kunt u via ‘zijtakken’  van het pad naar diverse in de nabijheid gelegen bezienswaardigheden lopen of fietsen. De ciclopista loopt min of meer langs Borgo La Casa, waardoor u heel gemakkelijk een begin kunt maken met een mooie wandeling of fietstocht.

Golf Club Casentino

Op slechts 10 minuten afstand vindt u Golf Club Casentino. Een mooie golfbaan met 12 holes, gelegen op een heuvel van de Casentino vallei met een prachtig uitzicht op het kasteel van Poppi. De schuine ligging van de baan biedt een uitdaging voor iedere golfer. Een aanrader voor iedere golfer.

Via Fronzola 6
Poppi (AR)

www.golfclubcasentino.it

Casentino Sportief

Wandelen in Nationaal Park Casentino

Het Nationaal Park Casentino biedt veel mogelijkheden voor wandelingen (al dan niet met een gids):

  • nabij het klooster van Camaldoli
  • nabij het klooster van La Verna
Casentino wandelen, fietsen

Casentino e-Bike

Maak een mooie fietstocht met een e-bike door de Casentino vallei, het Nationaal Park Casentino of over het nieuwe fiets- en wandelpad langs de Arno rivier en geniet van de mooie natuur en de kleine dorpjes.

CasentinoEbike

Loc. San Donato 24
Pratovecchio (AR)

Tel. +39-339-6467966

www.casentinoebike.it

Casentino sportief, e-bike huren